,

UMK Mengukir Sejarah Tersenarai Universiti Muda Terbaik

Thursday, 23 November 2023

Suasana gilang gemilang melanda Universiti Malaysia Kelantan (UMK) apabila tersenarai antara Universiti Muda terbaik dalam Istiadat Konvokesyen Ke-13 yang berlangsung dari 4 hingga 7 November lalu. Dewan Tuanku Canselor UMK di Bachok menjadi saksi kejayaan berterusan universiti ini dalam mencorak bakat-bakat cemerlang.

Penyampaian skrol dan penghargaan kepada graduan bukan sahaja memenuhi harapan mereka yang berjaya menamatkan pengajian, tetapi juga menyiratkan pencapaian dan dedikasi universiti dalam mengejar kecemerlangan akademik.

Selain itu, Majlis Profesor Negara turut menyatakan penghargaan terhadap pencapaian UMK. Dalam pada itu, UMK diiktiraf sebagai salah satu universiti muda terbaik, memperkukuhkan kedudukan sebagai pusat pendidikan unggul dan menyumbang kepada pembangunan ilmu dan kepakaran di kalangan graduan.

Istiadat Konvokesyen Ke-13 bukan sekadar satu penamat pengajian, tetapi juga capaian yang meneguhkan kedudukan UMK sebagai pusat pendidikan unggul. Kejayaan ini turut mencerminkan sumbangan UMK dalam memacu pembangunan ilmu dan kepakaran di kalangan graduan.

Anda Mungkin Berminat